Hardloop blog

RenBlog

Geuzenloop 10 km route

Jan 162018

Het is een ruime tijd geleden dat ik iets op deze blog gepost heb, ik ga dit jaar proberen om iets regelmatiger een stukje te schrijven. Ik heb nog zat leuke onderwerpen liggen om over te schrijven.

Geuzenloop
Afgelopen jaar heb ik meegedaan met de Geuzenloop te Zoetermeer en dus ook de route vastgelegd met mijn GPS horloge. De 10 km geuzenloop is een route door Zoetermeer met halverwege een uitdagende brug over de snelweg Het grootste deel van de route is erg mooi om te zien met veel groen en water. De brug helpt echter niet mee met het lopen van een persoonlijk record en het stuk langs de snelweg is wat saai. De gehele route kan je zien in onderstaand filmpje.Op het einde haal je misschien de achterhoede van de 5 km lopers in, wat extra motivatie geeft om nog even door te lopen. Al met al een leuke wedstrijd om aan mee te doen. Niet te druk en goed geregeld.

undefined

Arjan

 

3 km record poging 3

Jul 032017

undefined

Soms loop je in het dagelijks leven ergens tegenaan (figuurlijk) wat met ongezonde voedingsmiddelen verholpen kan worden. Wat ook kan is een stukje ontzettend hard rennen zonder na te denken. Laatst ook zo’n moment gehad en bijna mijn record verpulverd. Bijna, op het einde kwam ik mezelf tegen. Zie hieronder het resultaat.
Als er publiek langs de kant had gestaan met spandoeken en luid applaus had ik wellicht het laatste stukje niet gewandeld. Het heeft in ieder geval wel eventjes geholpen, de dag erna voelde ik nog steeds de vermoeidheid in mijn benen.

undefinedArjan

 

Hardloop slob

May 262017

undefined

Laatst was ik aan het hardlopen terwijl ZombiesRun mij constant kippengekakel liet horen. De missie was namelijk het redden van goede legkippen en ik had er een aantal gevangen. Op het einde van de missie liep een van de kippen helaas op een landmijn en had ik alleen nog maar een paar roereieren. Door het constante gekakel had ik behoorlijk wat afleiding tijdens het hardlopen. Deze grappige afleiding was prima, het rondje was snel gelopen.

undefinedGisteren heb ik ook een stukje gerend, echter, rond de helft wilde het niet meer. De motivatie was weg, het was eentonig geworden. Telkens hetzelfde rondje met dezelfde muziek, het was dus wandelen geblazen. Zie het grafiekje hierboven, in het oranje gedeelte was ik gestopt en heb 2 pogingen gedaan om weer te rennen. In deze periode zat ik naar nieuwe muziek te zoeken en kwam uiteindelijk een zeer motiverend stukje tegen. Vanaf dat moment rende ik weer met een bovengemiddelde snelheid. De muziek heeft me letterlijk uit het slob getrokken. Deze muziek wil ik daarom delen, wellicht helpt het jou ook?


Je kan de muziek downloaden via deze handleiding (klik hier). Mocht het hardlopen ooit wat saai overkomen, verander dan iets aan je training. Muziek is de meest makkelijke verandering. Kijk daarom af en toe op deze blog voor leuke muziek tips.

Veel renplezier met motiverende muziek,
Arjan

3D Virtuele Drone met verbeterde functionaliteit

May 022017

Het filmpje van mijn vorige post heeft veel leuke reacties opgeleverd. Met het filmpje kan iedereen goed zien hoeveel 10 km hardlopen nu eigenlijk is. Ja, ik weet dat er ook hardlopers zijn die veel meer dan 10 km rennen, daar hoor ik nu (nog) niet bij helaas. In het filmpje krijg je ook een mooie indruk van de omgeving. Zelf vond ik het erg jammer dat de camera in het filmpje niet meedraait met de looprichting. Ook vond ik het verschuiven van de kaart wat schokkerig overkomen. Vandaar dat ik het afspeelprogramma iets heb verbeterd. Bekijk het volgende filmpje maar eens:Rechts in de bovenhoek zie je het oorspronkelijke overzichtskaartje. Verder zie je dat de camera soms wel erg snel heen en weer slingert, dat zal ik nog iets verbeteren.

Veel kijkplezier!
Arjan

Hardlopen met digitale drone

Apr 242017

undefined

Sommige hardlopers hebben zoveel focus op de training dat ze vergeten om zich heen te kijken tijdens het hardlopen. Dat is jammer natuurlijk. Hier heb ik iets op bedacht en ik noem het: "De digitale 3D drone". Een handig hulpmiddel bij het terugkijken (en herbeleven) van de route vanuit de lucht. Bekijk het volgende filmpje maar eens:Hoe is deze film gemaakt?
Voor het maken van de film heb ik de GPS coordinaten gebruikt die zijn vastgelegd door mijn horloge tijdens het lopen van de 10 km City pier City te Den Haag. Via Google.maps is het mogelijk om een 3D foto op te vragen dat gekoppeld is aan een GPS coordinaat. Als je dat voor alle coordinaten doet en de beelden achter elkaar zet krijg je een leuke film. Voor het opvragen van de afzonderlijke beelden heb ik wel een klein programma geschreven (NERD!).

Het resultaat is erg leuk geworden als duurt het maken van een filmpje wel wat lang. Ik kan de route beter nog een keertje rennen, dat gaat sneller dan het maken van een filmpje. Maar toch, het is leuk om de route vanuit de lucht terug te kijken!

Veel renplezier!
Arjan

Global Heatmap

Apr 112017

undefinedDenk je wel eens dat niemand dat ene enge schimmige bospaadje kent? Op die vraag kun je nu zelf antwoord geven. Doordat steeds meer mensen namelijk met een GPS logger rondrennen is het mogelijk hardlooproutes op een grote kaart te projecteren. Dat hebben de mensen achter de website Strava gedaan en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Kijk maar naar het bovenste plaatje, dat is het resultaat. Je kunt goed zien waar mensen geld over hebben voor een GPS logger. Nederland is goed zichtbaar op deze kaart, wat een sportief landje is dat toch. Of zou de rest van de wereld nog nooit van Strava gehoord hebben?

undefinedHierboven zie je een overzicht van het Zuiderpark te Den Haag. Dit is de plek waar ik mijn eerste hardloopschoenen versleten heb. De route door het park is behoorlijk fel gekleurd, daar loop je duidelijk niet alleen. Je kan de atletiekbaan ook goed herkennen aan het ovale rondje. Alleen de rechte lijn van linksboven naar rechtsonder kan ik niet verklaren, dat zal wel een foutje op de kaart zijn?

Wil je ook kijken naar de hardloop wegen bij jouw buurt? Op de volgende website kun je de Global heatmap bekijken: Heatmap

Veel plezier!
Arjan