Hardloop blog

RenBlog

Gedachten

Jan 252018

Hardlopen is voor mij, naast dat het uiteraard gewoon heerlijk is om te doen, ook een manier om mijn gedachten de vrije loop te laten.
Veelal gaat het dan over werk- of privégerelateerde kwesties die vragen om een oplossing.


Vanmorgen gingen mijn gedachten terug in de tijd. Ik moest denken aan het begin van mijn werkende carriére als duaal student bij GTI. Ik kreeg zo'n 18 jaar geleden als junior programmeur mijn eerste zelfstandige opdracht voor het bedrijf Tummers uit Hoogerheide (gem. Woensdrecht). Zij zijn machinebouwers en er moest een besturingsprogramma herschreven worden van een machine voor een patatfabriek. Dat had ik toen blijkbaar zo goed gedaan dat ik helaas niet mee hoefde naar Engeland om de machine in bedrijf te stellen en te testen.


Nu 18 jaar later woon ik inmiddels bijna 2 jaar in dezelfde gemeente, iets wat toen nooit in mij op zou zijn gekomen, en ben ik systeem integrator voor complexe infrastructurele projecten bij Covalent.

Terwijl mijn gedachten hiermee bezig zijn, rijdt een bus van Tummers mij voorbij. Echt waar, dit is niet verzonnen, toeval bestaat niet flitst door mij heen.

Filosoferend over hoe het leven soms kan lopen, bedenk ik me dat ik steeds vaker dit soort 'toevalligheden' mee maak.
Mijn overtuiging over de vrije wil versus het determinisme houdt steeds minder stand. Steeds meer lijkt het erop dan zaken voorbestemd zijn. Of zorg je zelf met hard werken, dat er gebeurt wat je zelf wil? Het antwoord op deze vraag zal wel nooit beantwoord worden.

Feit is wel, dat ik me besef dat ik enorm trots op mijzelf kan zijn wat ik bereikt heb in mijn leven. En dat ik enorm dankbaar moet zijn dat ik deze gedachten in alle gezondheid al hardlopend voorbij kan laten gaan.

En zo zijn er weer 13 kilometers en een tempotraining achter de rug en ben ik zowel in conditie als in geluk gegroeid. En kan ik weer fris aan een nieuwe dag beginnen.

Marco