Hardloop blog

RenBlog

Thunderdome challenge

Mar 262018

undefinedJa, ok, dit is wellicht niet meer wat je van mij verwacht maar laatst zat ik door mijn oude CD’s te neuzen en kwam toen de oude collectie Thunderdome CD’s tegen. Toch maar eventjes proberen, er is nu toch niemand thuis. Het eerste nummer gaf mij direct weer zin om de rest een keertje te luisteren, het blijft toch een stukje nostalgie. Maar wanneer doe je dat zonder de rest van het gezin te irriteren? Juist, tijdens het hardlopen.

Doordat de muziek een tamelijk stevig ritme heeft bedacht ik me dat het wel eens zou kunnen leiden naar snelle trainingen. Tel het aantal CD’s dat in de kast ligt te stoffen en ik heb heel wat uurtjes trainingsmuziek klaarstaan. Zal deze te hoge stapel CD’s mijn loopsnelheid verbeteren?

CD 1
Na de 1e training valt mij direct iets merkwaardigs op, iets dat ik nog niet helemaal kan verklaren. Het lijkt erop dat de tracks (liedjes voor sommige) die ik vroeger erg goed vond precies kloppen met mijn huidige looppas frequentie. Het loopt dan een stuk prettiger omdat ik exact in de maat kan lopen. Alsof je van nature dus bepaalde liedjes leuk vind doordat deze kloppen met je looppas frequentie. Toeval?? Ik zal in iedergeval dit fenomeen in de gaten houden en de resultaten posten op deze blog.

Veel plezier met hardlopen op muziek!
Arjan