Hardloop blog

RenBlog

Vredesloop 10 km route

Feb 112018

undefined

Vredesloop

Twee jaar geleden heb ik meegedaan met de Vredesloop te Den Haag. De Vredesloop is een evenement die ik zeer goed voorbereid had. In de weken daarvoor netjes mijn trainingsschema gevolgd en goed uitgerust aan start. Echter, mijn PR haalde ik bij lange na niet. Dat ligt echter niet aan de Vredesloop maar puur aan de beginnersfout die ik toen maakte. Ja, je leest het goed. Beginnersfout, zo voelt het.

Ik was al vroeg aanwezig en stond bijna vooraan bij de start. In het begin heb ik heel erg hard met de meute meegelopen en dat ging echt super prima. Mijn beginsnelheid ging uit van een eindtijd ver onder mijn record. Zie hieronder een grafiek waarin ik de verwachte eindtijd uitgezet heb tegen de huidige snelheid. Je ziet dat ik ben begonnen met een verwachte eindtijd van 46 minuten, terwijl mijn record 53 minuten is. De pieken aan het einde zijn de wandelmomenten. Te snel begonnen dus, een echte beginnersfout. Dom en een wijze les.

undefined
De route zelf is afwisselend en loopt door een mooi gedeelte van Den Haag, langs het Vredespaleis. Gezien de bekendheid van de Vredesloop maak je al snel een vergelijking met de City-Pier-City. Dat is echter niet terecht aangezien er nergens gelegenheid was om andere kleren aan te trekken (ja, buiten bij een boom). Daar had ik mezelf op verkeken. De kinderen moesten 1,5 km rennen en dat waren ze nog niet gewend. “Papa, zijn we er al bijna?”. “Ja schatje, bijna”. Al met al een goed georganiseerd en leuk evenement om aan mee te doen! Bewonder de route maar!Arjan